dinsdag 10 juli 2012

Sjaria voor iedereen

Soera 3:102-104
102. O jullie die geloven! Vrees Allah zoals hij gevreesd moet worden, en sterf niet (in een ander geloof) dan als moslims.
103. En houd je vast aan het koord van Allah, samen, en niet verdeeld, en denk aan de gunst door Allah aan jullie verleend. Jullie waren vijanden, maar hij verenigde jullie harten in zijn gunst als broeders. Jullie stonden aan de rand van een put met vuur, toen redde hij jullie daaruit. Zo toont Allah jullie zijn tekenen, zodat jullie geleid zullen worden.
In vers 103 vinden we een drietal tamelijk unieke concepten, namelijk het "koord van Allah", broederschap en de "put van vuur". Het broederschap, in de zin van "broeders in het geloof", vinden we verder nog op drie andere plaatsen in de Koran. Dat is weinig. Ter vergelijking: in het Nieuwe Testament is het woord "broeder" synoniem met geloofsgenoot en komt het meer dan honderd keer in die betekenis voor.

Dat de nieuwgelovigen broeders worden genoemd en dat de eenheid met de andere moslims zo wordt benadrukt dient een speciaal doel:
104. En van jullie moet er een groep zijn die uitnodigt tot het goede en oproept tot de deugd en verbiedt wat verkeerd is; zij zullen succesvol zijn.
Deze groep moslims moet anderen dus de wet gaan voorschrijven, maar zijn die anderen ook moslims? Dat wordt uit dit vers niet meteen duidelijk. Maar in bepaalde wijken in Londen zie je hoe moslims daar verzen zoals dit opvatten: als een opdracht om de baas te spelen.

1 opmerking:

  1. Wij bieden alle soorten leningen. Herfinancier leningen, autoleningen, schuldconsolidatie, zakelijke leningen en meer.
    snelle en gemakkelijke lening GOEDKEURINGEN ongeacht de kredietsituatie!
    100% gegarandeerd. E-mail: ons vandaag AT e-mail: capitalfunding454@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen

Op- of aanmerkingen? Plaats ze hier...