zondag 21 oktober 2012

Wie heeft het gedaan?

Soera 4:62-63
62. Maar wat als hun rampen overkomen door wat hun handen hebben veroorzaakt? Dan zullen ze bij jou komen en bij Allah zweren: "Wij wilden alleen het goede en juiste."
Dat lijkt me onwaarschijnlijk. Dat ze uit eigen beweging zouden komen, bedoel ik. De christenen en joden uit Mohammeds tijd zullen al gauw geleerd hebben dat je voor hulp en bijstand niet bij moslims moet wezen, dus moet het hier wel gaan over een arrestatie. Eens zien wat er verder gebeurt:
63. Zij zijn het van wie Allah weet wat er in hun hart leeft ...
Waar rechters nog wel eens moeite mee hebben, is voor Allah geen probleem. Zouden zijn volgelingen ook denken dat Allah hen inlicht? Dan is bewijsvoering namelijk niet meer nodig en kunnen de 'criminelen' meteen gevonnist worden:
63. (...) Dus stel je tegenover hen op en wijs ze terecht, lees ze de les over zichzelf in ferme bewoordingen.
Kijk eens aan. En wat er verder gebeurt kunnen we op dit moment alleen maar raden. Op zijn best worden ze hierna vrijgelaten.

Maar deze procedure laat één ding duidelijk zijn: als er rampen gebeuren en er zijn joden of christenen te vinden die er op de één of andere manier iets mee te maken lijken te hebben, dan kunnen moslims hen met een beroep op dit soort verzen als de schuldige aanwijzen. Het is precies deze reflex die in het hele Midden-Oosten werkt: alle misère, inclusief de kwaliteiten van de dictaturen daar, is op de één of andere manier de schuld van het christelijke Westen en/of van de joden. U weet nu hoe dat komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Op- of aanmerkingen? Plaats ze hier...