donderdag 24 maart 2011

Uit verdachte hoek

Soera 2:105-107

Rond het jaar 976 vond de moslim Muhammad ibn Ahmad al-Khwarizmi het getal 0 uit Dit getal was misschien wel de belangrijkste gift die de islam aan de Wereld heeft geschonken, de rest mag nauwelijks een naam hebben. Moslims leren echter uit de Koran dat het de niet-moslims zijn waar niets goeds van te verwachten is:
105. De ongelovigen onder de mensen van het Boek en de heidenen, zullen nooit willen dat jullie iets goeds van jullie Heer ontvangen. Maar Allah kiest de mensen uit die hij bijzondere genade geeft - want Allah is een Heer van onbegrensde gratie.
107. Weten jullie niet dat tot Allah behoort wat in de hemelen en op de aarde is? En naast hem hebben jullie niemand die over jullie waakt of jullie helpt.
De actualiteit in Lybië laat zien hoe de zaken er werkelijk voor staan. In het Westen maken wij ons zorgen over de arme drommels in het Oosten van Lybië, die voor de zoveelste keer massaal het slachtoffer dreigen te worden van de wrede heerser in Tripoli. Wij sturen onze beste mannen en wapens naar het gebied om het voor hen op te nemen, maar de Arabische Liga staat langs de zijlijn en levert alleen commentaar. 
Een ander voorbeeld: de Verenigde Naties pompen al decennia miljarden in het verzorgen van de Palestijnen, voornamelijk moslims, maar de Arabische 'vrienden' geven hen niet eens een stukje land om hun eigen leven op te bouwen. 
Nog een voorbeeld: de hele wereld was in rep en roer toen de moslims in Indonesië door de vloedgolf waren overspoeld. Vele miljoenen ontvingen de mensen daar aan hulp, het meeste daarvan niet uit de schatkisten van islamitische staten. 
Nog een laatste: in Srebrenica namen wij het op voor de moslims, al liep dat niet helemaal goed af, maar de wens om te helpen was duidelijk. 

En zo kunnen we nog wel doorgaan, maar dat heeft geen nut: de Koran zegt immers dat het allemaal niet waar is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Op- of aanmerkingen? Plaats ze hier...