maandag 24 oktober 2011

Geen rotstuintje


Soera 2:265

In het vorige vers lazen we dat het niet verstandig is om grond op een gladde rots aan te brengen. In dit vers lezen we pas waarom, omdat het te doen was om het telen van gewassen op die grond, die er dan natuurlijk niet vanaf moet spoelen. Als een soort tegenhanger van die gladde rots komt de schrijver nu met een tuin "op niveau", waar een flinke regenbui de oogst alleen maar vergroot:
265. De parabel van hen die hun bezit besteden om Allah te behagen en hun eigen toekomst veilig te stellen is als de parabel van de tuin op hoge grond, waarop zware regen neerkomt zodat de oogst verdubbelt, maar als er geen zware regen op neerkomt, dan lichte regen. En Allah ziet wat je doet.
Ik weet niet hoe het u vergaat, beste lezer, maar dit vers heeft naar mijn smaak een hoog mwep-mwep-gehalte.  We moeten er verder maar niet te veel woorden aan vuil maken. Eén opmerking nog: misschien heeft de schrijver zich laten inspireren door de gelijkenis van de Zaaier, die te lezen is (en was) in Lukas 8 en Marcus 4. Alleen had hij het jatwerk dan wel beter moeten doen, want zijn versie lijkt nergens op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Op- of aanmerkingen? Plaats ze hier...